Tot timpul înainte

Search This Blog

Monday, December 7, 2009

Geoană vs.Băsescu = un show reuşit



Mircea Geoană – Preşedintele care n-a fost să fie.Sărmanul om cît s-a chinuit nu a reuşit să-l întreacă pe Marele Băse.Acesta din urmă a ştiut mai bine să plîngă atunci cînd trebuie.
Dar numai Geoană punea să se dea cu stîngu-n dreptu cum a facut-o astă seară.S-a bucurat ca un copil la rezultatele exit-poll-urilor, ca apoi la conferinţa de a doua zi să declare că nu vrea să se mai joace aşa.E, prostanac ! Bunicuţa ştie ce vorbea.

Cică Marinaru ar fi direcţionat vîntul în pînzele proprii şi iar fi scufundat barca lui Mircea în tradins.Nu mă întrebaţi dacă e fraude sau nu , că nu ştiu.N-am fost acolo.Un lucru singur ştiu cert, Băsescu n-a răguşit degeaba şi Dorin Chirtoaca nu a mers în zadar joi seara la Bucuresti.Plus că mai fusese în situaţia jenantă să mai strîngă nişte mîini celebre şi mai ales să se sărute puţin cu Elena ,fiica mai mică a Preşedintelui.Ceva de speriat , Dorine!

Şi totuşi ,Geoană.Diplomat de carieră, care a promis o guzină de lucuri de munca , să coase o industrie nouă , probabil din cămăşile vechi ale lui nea Nelu, să gazifice pînă şi cel mai mic cătun din Carpaţi chiar dacă ciobanii n-o fi de acord .Da don’le şi toate asta la costumul său de ministru de externe şi ambasador de SUA, să nu se fi murdărit baiatu.C-ar fi mare păcat.Nu cred că iar fi stat cizmele de cauciuc în caz de vreo inundaţie ,Doamne fereşte, sau vreo salopetă cînd s-ar fi dus să viziteze vreo fabrică de uleiuri.

Cel mai uscat din toată precipitaţia asta a ieşit acelaş primar Chirtoacă.A declarat deschis că Băsescu va cîştiga şi în cele mai negre rezultate, şi că ar fi ieşit victorios tot Marinaru chiar dacă Geoană iar fi dat peste cap cu avionul prezidenţial cu prima vizită la Chişinău.Dar de acum nu are să îşi mai facă griji, a fost mai şmecher ca Nostradamus.Sfatul meu e să îşi ia toţi banii şi să încerce serios la Loto 6 din 49.

Şi toată alianţa asta anti-băsescu a fost de 2 bani.Antonescu îşi blesteamă ziua cînd a dat cu banul şi s-a trezit la uşa PSD. Corneliu Vadim Tudor cred şi-a pus ,,România Mare’’în cui pe o vreme. Iar Gigi Becali se gîndeşte dacă are rost să mai faci politică în general cînd te bucuri o noapte întreagă iar a doua zi altcineva a cîştigat meciul.Cel mai probabil Becali s-ar fi întors la Steaua să mai ţipe la antrenor şi să facă să demisioneze, aşa – să nu uite la ce e bun .Parcă îl văd pe Băse cum îi năvăleşte la Cotriceni şi îi invită la scanderberg pe vreo unu care mai face gălăgie.A, dar de fapt şi la scanderberg a cîştigat Băsescu, caută pe sport.ro duelul dinte Iron Băse si G.I. Geană.

Şi într-un final să nu mă întrebaţi , dacă aşa în vreo nebunie îmi vine să gîndesc serios, cine ar fi trebuit să fie preşedinte în România , Băsescu sau Geoană, nu vă pot spune . Din simplu motiv că nu m-a convins nici unul.Dar cum se spune, n-or rămîne holurile de la Cotroceni - goale , ca Alina Plugaru şi Cristina Nitulescu.
P.S. Şi oricum, dacă se întîmplă să se nimerească egalitate perfectă, ar fi trebuit să se hotărască Preşedintele prin ruleta rusească.Uite aici Geoană ar fi avut o şansă.

1 comment: