Tot timpul înainte

Search This Blog

Wednesday, December 29, 2010

Surpriză de sărbători : 2 reviste ,,Historia'' gratis


Nimic nu se petrece întîmplător , întodeauna există fenomenul cauză-efect.Parcă aşa e vorba cînd pui efor şi aştepţi răsplata.Cam aşa ar trebuie să fie în viaţa . dar nu se prea întîmpă.Dar nu azi am cules roadele a 2 minute de efort de acum 2 luni în urmă.
Pentru că sunt pasionat de istorie, intru des pe situl Historia să mai vad ce e nou( de fapt bizar spus să cauţi ce mai nou pe un site de istorie).Totuşi am observat acum vreo 2 luni în urmă m-a atras un banner care propunea gratis 2 numere din revista Historia, din cele trecute de actualitate, ori 2 numere vechi , astfel spus.Nu trebuia decît să trimit datele de contact şi atît, fapt ce mi-a ocupat 2 minute.Am apăsat butonul trimis, fără să gîndesc prea mult.Ştiam că şansele să primesc ceva sunt tari mici că oare o să se obosească cineva de la Bucureşti de la Adevărul Holding să imi dea mie la poştă 2 reviste - gratis, şi încă la Chişinău.
Şi iată, chiar azi poştaşul îmi dă un plic cu 2 reviste Historia.Am rămas perplex, deja uitasem că am trimis cîndva ceva cuiva.
Prin urmare, linkul de trimitere pentru primirea a 2 numere historia functionează.Super, nu ştiu de ce e aşa de tare, un felling super, să primeşti ceva ce ţi-ai dorit şi gratis.

P.S. Amuzant este că istoria nu ţine de actualitate deci nu contează de cînd sunt cele 2 numere, ele moral nu se pot învechi.

Friday, December 24, 2010

Ajunul Crăciunului.....Fă stop timpului



Mă gîndeam că trebuie să scriu ceva cu ocazia Crăciunului.Mă gîndeam că e momentul perfect cînd trebuie indiferent de probleme să punem stop timpului şi să avem un moment de fericire sufletească.Daţi drumul la un film despre Crăciun, o colindă o piesă de Sinatra şi pur şi simplu relaxaţi-vă , bucuraţi-vă de atmosfera de Crăciun.

Azi toată ziua meditam care e semnificaţia aceste sărbători.Peste toată propaganda cu Moşul de la Coca-Cola şi goană după coadouri prin magazine, Crăciunul este reuniunea cu familia.Reîntoarcerea acasă este dulce, după cum orice copil este binevenit acasă , oricare ar fi drumul său în viaţă.
Tăierea porcului, o mînă de ajutor la foc,mersul cu colinda, a purta un pulover dăruit de vreo mătuşă, un leuţ primit pentru bună purtare,filmul ,,Singur acasă'', desene animate marca Disney la TVR acestea sunt amintirele mele din copilărie.Sunt nostalgic puţin cînd e vorba de Crăciun, chiar dacă tradiţional îl sărbătoream pe 7-8 ianuarie.Însă matur fiind nu mai pot urma o tradiţie doar pentru că este o obişnuinţă mai veche.
La fel îmi amintesc,în adolescenţă, de Crăciun trimiteam felicitări cu mesaje originale scrise de mînă şi tremise fetelor cu care ţineam legătura prin intermediul poştei.Era o periodă drăguţă din viaţa mea, cînd eram romantic şi puneam suflet în fiecare plic trimis în cutia poştală.Peste cîteva săptămîni primeam răspunsuri înduioşătoare şi foi de caiat cu impresii de Crăciun pe mărginile cărora erau desenate cu creion verde - crengi de brăduţi.
E, dar gat cu nostalgia.Poate despre ce aş mai vrea să nu uităm este că Naşterea Domnului reprezintă de fapt toată originea Crăciunului, restul sunt poveşti pentru copii.Deci să nu uită ca mîine dimineaţă să mergem la Biserică şi să spunem o rugăciune.Ca apoi plini de împlinire, să luăm masa de sărbătoare în famile.
Dacă am împlini măcar acestea, ar fi în suflet sărbătoare.
Crăciun fericit !
Ho Ho Ho !

Wednesday, December 15, 2010

Sexul povestit celori mici a speriat Guvernul


Eu am auzit prima data de cuvintul sex cred ca pe la virsta de 10 de la un laat copil de la mine din mahala.Habar nu avem ce semnifica.Cel putin intuiam ca e o actiune dintre un barbat si o femeie.Nu am avut nici o deschidere informationala la acest subiect pina in a 7-a ori cind in manulalel de biologie se discuta despre pubertate si chestii de genu.Apoi mai rasfoiam revistele verioarelor mai mari gen Bravo ori Popcorn, unde exista o pagina unde se raspundea la intrebari legate de sex, de unde si mi-am contutar o imagine despre ce inseamna sexul si riscurile lui.
In ceea ce priveste manualul, nu vreu sa spun decit ca mie greu sa ma pronunt daca sunt pro sau contra.Nu stiu cum as fi reactionat daca inca din frageda copilarie as fi avut acces la asa o informatie, deci nu vreau sa o fac pe filozoful.Cel putin e la mintea oricui ca la noi in societate parintii nu discuta despre de unde apar copii.Eu personal chiar si povestea cu barza am auzit-o din desene animate.E drept ca nici nu am umblat dupa mama sa imi explice cum apar copii.Am fost un pusti mai putin curios la acest capitol.

Mai jos puteti urmari continutul celor 2 manuale si reactiile Guvernului Filat :





Sunday, December 12, 2010