Tot timpul înainte

Search This Blog

Monday, July 19, 2010

Anunţ de maximă importanţă.!


Anunţ

Caut printre cei ce mă cunosc una sau mai multe persoane pentru o excursie de 3 zile în Romania.
Oferta turistică cuprinde, pe scurt , vizititarea oraşelor Brasov, Sighisoara şi Sinai.
Mai pe larg citiţi oferta mai jos:

PE URMELE LUI DRACULA
06.08.2010 – 09.08.2010 - 89 euro/pers.

Traseu: Chisinau - Brasov – Sighisoara - Bran - C.Rasnov - Peles, Pelisor
Transport: Microbus/Autocar
Perioada: 06.08.2010 – 09.08.2010
Durata sejur: 2 nopti

1 zi - Plecare spre România 23.00.

2 zi - Braşov. Se vizitează Biserica Neagră, Strada cea mai îngustă din Europa, Turnul Alb, Turnul Negru.
Cazare in Bran.

3 zi - Vizitarea Orasului Sighisoara, Casa Vlad Dracula,Turnul cu ceas. Timp liber.
Cazare in Bran.

4 zi - Bran. Se vizitează Castelul Peles si Pelisor, piaţa de lîngă Castel.
Plecare spre Chisinau - 14.00.



Pachetul include:

- cazare 2 nopti la pensiune in Bran
- excursii conform programului
- ghid
- asigurarea medicala
- transport
- suport vize



I. Documente obligatorii necesare pentru obtinerea de vize pentru Consulatul :
- paşaport valabil, în original şi copie. Valabilitatea documentului de călătorie trebuie să depaşească valabilitatea vizei solicitate cu cel puţin trei luni Romania\Bulgaria cu cel puţin sase luni;
- poză recentă tip paşaport (3,5 cm x 4,5 cm) color, realizată din faţă, pe un fundal luminos, fiind vizibile toate caracteristicile feţei;
- copie carnet de muncă şi adeverinţă de concediu,functie si salariu de la locul de muncă al solicitantului;
- dovada mijloacelor de întreţinere în cuantum de 50 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă, dovada mijloacelor de întreţinere se face prin: card bancar internaţional personal al solicitantului de viză (original şi copie) şi extrasul de la bancomat sau extrasul contului bancar (emis cu cel mult 2 zile inaintea solicitarii vizei) din care să rezulte suma deţinută de titular; nu se acceptă certificate bancare şi bani în numerar.
- buletin de identitate în original şi copie.
- copie carnet de student şi adeverinţă de student\elev al solicitantului;
- copie legitimatie de pensionar.


Sursă aici.

Adică cu alte cuvinte, m-am pornit în excursia menţionată mai sus dar nu am chef să merg singur sau cu cineva din familie.Ştiu că acum în perioadă iunie august toată lumea pleacă la mare, eu totuşi o să văd Transilvania.
Da ştiu că condiţiile pentru obţinerea unei vize în Romania sunt cam dure.Trebuie să mergi să stai la cozi pe la ambasada plus mai e dovada cea ce 500 de euro, care e exagerată.Desigur eu scap de orice probleme , avînd în posesie paşaport românesc.

Anticipez o întrebare care ar putea veni.Merg acum prima dată prin intermediu acestei agenţii de turism şi nu am de unde să ştiu cît de responsabili vor fi.Şi pentru mine va fi o aventură.

Deci dacă cineva este interesat, numerele de contact stau afişate pe blog în partea stîngă.Oricum eu anticipez că excursia asta aduce o oază de relaxare şi nou, cel puţin pentru mine, care sunt sătul de Chişinău.

Mulţumesc anticipat.

Thursday, July 15, 2010

Ce vorbesti? Moldoveneste



No, unde Dumnezeu vine strada Albinei ?

Wednesday, July 14, 2010

Madalina Manole a murit.Odihneste-te in pace.







Mădălina Manole a decis să nu mai lupte cu viaţa şi s-a sinucis chiar în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani. "Ştiu că sunt iubită. Îmi pare rău, dar nu mă mai simt frumoasă", a fost ultimul ei mesaj trimis pe telefonul soţului.

"M-am recompus sufleteşte şi merg mai departe, preţuind cu toată fiinţa mea tot ceea ce am primit şi primesc de la viaţă! Restul e… mişcare de rezistenţă!", scria Mădălina Manole în ultimul mesaj postat pe site-ul ei, unde îşi anunţa lansarea noului album.

Nimeni n-ar fi zis că Mădălina nu mai vrea să trăiască. Părea că, după o perioadă de nelinişti, solista îşi regăsiese, în sfârşit, fericirea. În interviurile sale recente, Mădălina Manole povestea cât de greu i-a fost după despărţirea de primul soţ, Şerban Georgescu, după 15 ani de mariaj.

"Am simţit o dezamăgire imensă, o furie incomensurabilă, o mâhnire sfâşietoare, ca ajunsesem la situaţia aceea fără ieşire, pe care nu numai că nu mi-o dorisem, dar pe care nici macar nu mi-o închipuisem vreodată".

Mai în vârstă decât ea cu 17 ani, Şerban Georgescu a fost omul care i-a fost alături Mădălinei Manole şi care i-a vegheat cariera pas cu pas. Cei doi s-au căsătorit în 1994, iar mariajul lor s-a destrămat în 2004. Mădălina Manole l-a acuzat, atunci, pe Şerban de infidelitate.


Vestea morţii Mădălinei Manole a venit ca un trasnet în această dimineaţă. Colegii de breaslă ai cântăreţei sunt în stare de şoc şi spun că "fata cu părul de foc" părea "extrem de fericită".

"Sunt şocată de această veste, Mădălina lasă un gol imens în muzica românească. S-a stins o stea a muzicii uşoare româneşti. A fost o prietenă a familiei noastre. O cunosc pe Mădălina de când avea 20 de ani, iar ultima dată ne-am întâlnit la un spectacol, la Ţicleni, în urmă cu două săptămâni. Atunci am simţi-o tristă. Era ceva în neregulă cu ea. A fost pentru prima dată când nu am putut comunica amândouă, a fost pentru prima oară, în peste 20 de ani de când ne cunoaştem, când Mădălina, la plecare, nu şi-a luat "la revedere". Cred că a avut o problemă pe care a ştiut-o doar ea. Cam de un an de zile ceva se întâmpla ceva cu ea, s-a retras într-o carapace, s-a schimbat, aşa am simţit eu. Regret nespus...nu-mi vine să cred că i s-a putut întâmpla aşa ceva Mădălinei. A lăsat multă durere în urma sa- copilul, soţul, părinţii, fratele, nepotul său. Am făcut cu ea turnee în Europa şi America. Tot timpul cumpăra daruri pentru toată familia, mai puţin pentru ea. Îşi iubea foarte mult părinţii şi tot timpul vorbea cu ei la telefon. Era de o bunătate rar întâlnită", a spus cu regret Maria Dragomiroiu, pentru Agerpres.

"Mădălina Manole era naşa copilului meu. Era schimbată puţin, dar m-am gândit că are o relaţie nouă. Am fost foarte buni prienteni. Când am auzit că e bolnavă am sunat-o şi mi-a spus că e bucuroasă că i-au ieşit bine analizele", a declarat şocat Romică Ţociu, la Realitatea TV.

"Vreau să cred că a fost un accident. Nu pot să-mi imaginez că o femeie frumoasă, o mamă împlinită şi-a luat viaţa", Corina Chiriac.

"E un lucru şocant, care te lasă mut. Nici nu ştii ce să zici. Că a fost un om extraordinar. Cine a cunoscut-o pe Mădălina, a văzut asta până acum. Acum constatăm un lucru crunt. Încă un artist moare, şi nu moare de fericire şi ar trebui să ne pună pe gânduri. Dacă am ajuns ca un artist, care încă îşi mai respectă arta şi sufletul, să fie nevoit să se milogească să poată să scoată un album o dată la trei ani, sau să aibă nişte concerte din care să poată trăi decent, pentru nişte oameni pe care-i iubeşte dar la care nu mai ajunge, este foarte rău. Sufletul de artist este un un suflet prin care toate lucrurile care trec au o altă anvergură, altfel se simt acolo. Artiştii sunt oameni foarte speciali de care trebuie avută foarte multă grijă", a declarat Daniel Iordăchioaie pentru Agerpres.

"Mădălina a fost o profesionistă, o mamă care şi-a dorit enorm un copil şi o familie, iar pentru mine nu are logică ceea ce s-a întâmplat. Mădălina nu era doar o interpretă, era un om care stătea ore în şir cu chitara în mâna. Un artist se consumă altfel şi poate toate problemele avute de-a lungul vieţii şi-au pus amprenta asupra ei", a spus Mihaela Rădulescu, citată de aceeaşi sursă.

Friday, July 9, 2010

Bee Moldovan. Pe 9 iulie la ora 21;10 la Jurnal TV

Primul trailer oficial al filmului documentar „Bee Moldovan”.


Premiera filmului "Bee Moldovan" va avea loc vineri, 9 iulie la ora 21:10 in direct, la JurnalTV.

Premiera va avea loc in cadrul emisiunii Cinestezia, Campionatul Lumii la Film.

Al doilea trailer oficial al filmului documentar „Bee Moldovan”

Wednesday, July 7, 2010

Story of Parazitii @ mtv(23.02.2008)

Story of Parazitii @ mtv(23.02.2008) from saranvlad on Vimeo.



Un colaj de 42 de minute cu toate clipurile oficiale si neoficiale ale trupei,,vocal-instrumentale'' Parazitii, realizat de MTV Romania.

Monday, July 5, 2010

Ombladon - metode clasice de sinucidere



Intezis minorilor.Continut explicit !

Sunday, July 4, 2010

Argentina – Germania 0-4.Cineva îi mai poate opri pe nemţi ?




Gazeta Sporturilor a scris azi : Germania a dat cu Argentina de pămînt: 4-0

Nimic exagerat, toţi cei care au văzut meciul o să cadă deacord că Germania nu iartă.Nemţii şi-au făcut jocul lor demonstrînd o defensivă puternică unde Messi şi compania nu au avut nici o şansă. Schweinsteiger şi Muller au fost excepţionali, la un nivel înalt poate chiar mai mult decît mi-am putut imagina.

Nu am scris despre asta , dar sunt fan Germania de la începutul Cupei Mondiale.Nu spun asta acum fiindcă sunt marii favoriţii, pur şi simplu nu am scris desprea asta mai devreme.Nu am crezut că o să îmi placă atît de mult.


Am vizionat ieri jocul pe ecranul mare din scuarul Teatrului de Operă şi Balet.Şi ghici ce a fost cea mai tare fază.M-am întîlnit acolo cu nişte prieteni care erau toţi pe un cap fani înfocaţi Argentina.Cu tricouri, un steag mare, fulare, toate cu culorile sud-africanilor.La un moment dat glumeam să nu mă ia la bătaie.Dar nu a fost pentru ce .Unicul moment de extaz, pentru ei, a fost cînd Argentina a dat un gol perfect .... din poziţie afară din joc.Cînd s-a făcut 2 la 0 şi apoi 3 la 0, o umbră neagră de tristeţe s-a lăsat peste ei.La 4 la 0 orice sperenţe s-au spulberat.... La final mai erau să îşi uite lucrurile.Erau îndureraţi şi se grăbeau să plece.Îi spuneam unui prieten că la urmă unul dintre noi trebuia să plîngă, dar poate 4 goluri ar fi fost prea multe.Şi în plus, să privim partea bună, Maradona nu va fi nevoit să defileze gol, aşa cum promisese dacă Argentina cîştigă Cupa.

Pe cealaltă parte, cel mai înfocat suporter german( nu , nu eu) era unul realmente de origine germană şi în permanenţă striga pe acolo în limba s-a natală.Cu obrajii colaraţi în tricolorul ţării sale, la faţă de vreo 15 ani, dar cu voce tare pronunţată, dădea impresia de un mic nazist de pe vremea discursurilor lui Hitler.Desigur cu asta e asociaţia noastră, din filmele,, cu nemţii’’, sau mai recent cred că multă lume a văzut pe youtube ,,angre german chid ’’ care pînă la urmă strică tastatura în ţipete în limba germană.

Dar să ne întoarcem la meci.Ar de vis pentru mine o finală Olanda – Germania.Aceste 2 echipe sunt exponente a fotbalului tactic, precis, inteligent şi bine gîndit .Fotbalul sud-african e mai plin de viaţă, mai spectaculos, dar cum s-a dovedit mai slab atunci cînd echipa e condusă.Cel puţin Germania este cunoscută pentru faptul că are întotdeuna capacitatea de a reveni la scor.Păcat că Ballack ratează tot spectacolul , dar cum se vede echipa se descurcă bine şi în absenţa lui.

Marea problemă a acestui campionat sunt arbitrii.Multe echipe au avut de suferit din cauza deciziilor luate aiure. Vreau să am încrederea că în meciurile ce au rămas se vor selecta cei mai competenţi ,, fluieraşi ’’ şi tuşieri.Totuşi o echipă cu adevărat bună o să reuşească să obţină victoria cu goluri indubitabile.

Thursday, July 1, 2010

Trofeul Campionatului Mondial nu poate fi din aur masiv



Trofeul Cupei Mondiale pare a fi din aur masiv, dar calculele nu mint, masa unui asemenea obiect trebuind să fie uriaşă.

Un profesor de chimie din Marea Britanie a calculat că dacă trofeul de la Cupa Mondială ar fi complet din aur, atunci fotbaliştii nu ar putea să îl ridice deasupra capului la sfârşitul competiţiei.

Martyn Poliakoff de la Nottingham University a estimat că un trofeu de aur, cu înălţimea de 36 de centimetri, ar cântări cel puţin 70 de kilograme. A concluzionat astfel că trofeul este parţial gol.

Potrivit BBC, FIFA a insistat însă că partea de metal al trofeului care datează din 1974, este din aur solid. Reprezentanţii FIFA au spus că premiul cântăreşte 6,175 kg, din care 4,9 kg este aur de 18 carate şi restul este reprezentat din două straturi de malachit.

Nimeni nu ia acasă preţioasa cupă, aceasta rămânând în posesia FIFA între două campionate mondiale. "Aurul este foarte greu, este unul dintre cele mai dense metale de pe Pământ. Potrivit calculelor mele, dacă ar fi complet din aur, ar cântări între 70 şi 80 de kilograme", a declarat Poliakoff.