Tot timpul înainte

Search This Blog

Monday, September 6, 2010

A fi sau a nu fi ....referendum.Asta-i întrebarea



Doar mînă de la mînă facem mai multe mîini

Cred că ar trebui să încep cu întrebarea pentru cîţi cetăţeni, în fapt, a contat cu adevărat acest referendum? Sincer să fiu nu m-am aşteptat ca acesta să pice.Şi nu cred că cineva a sperat , în afară de PCRM, ca populaţia aptă de vot să petreacă o duminică liniştită acasă.

Acum că s-a produs eşecul, hai să aruncăm cu pietre.
Cea mai mare piatră desigur că o merită boicotul comuniştilor.Aparent pe parcursul ultimilor luni ei au fost inapţi de orice, se părea că maşinăria nu funcţionează.Dar aparenţele înşeală.PCRM a muncit încet dar subtil ca tot electoratul lor să stea cuminte acasă, dîndui acum motive lui Voronin să jubileze.Dar, cum se spune, nu e bine să te bucuria de greşelile altora.

Dar nici staff-ul AIE nu a făcut prea multe eforturi ca cetăţenii să vină în număr cît mai mare la VOT.Nici măcar elementarele invitaţii de la secţia de voatre nu au ajuns în poşta fiecărei case.Stînd în Durleşti nu am primit aşa ceva , şi nimeni din mahala.Şi atunci ce să mai vorbim la sate unde , multă lume nu a auzit în genere de referendum şi chiar dacă a auzit a fost în al 12-lea ceas şi nu a înţeles cu ce se mănîncă.Aici deja pe cine să acuzăm....sigur toate acestea nu ieşeau la iveală dacă referendumul trecea, dar...

Se discută acum că în mare la vot au ieşit cei care au votat pentru partidele din AIE la 29 iulie şi nu s-a reuşit să se rupă nici un vot comunist.Eu cred că oricît de devotaţi Partidului sunt unii , tot dacă le captai atenţia cu ceva, îi presai măcar puţin să iasă din casă sub egida datoriei civice, un 5 procente pro-comunişti puteau fi scoşi la urne, chiar dacă votau cotra.

În cele din urmă, indeferenţa tipică a moldovenilor.Compatrioţii erau să priceapă că referendumul e important doar dacă totul de pe scena politică avea să cadă pe planul 2, întîietatea fiind ziua de 5 septembrie.Nu a fost aşa, lumea a sesizat scandalul cu mafia, dezbinarea AIE, şi făţişe mesaje care deja, prematur, prevesteau alegerile prezidenţiale.
Astfel, mulţi nu s-au sinchisit, cu bună ştiinţă, să iasă din case.

În cele din urmă, iarăşi şi din nou, o să ne alegem cu cea ce merită.Şi pă asta am făcut-o cu mîna noastră, dar din păcate nu am avut destule mîini...la vot.

No comments:

Post a Comment