Tot timpul înainte

Search This Blog

Tuesday, May 4, 2010

Academia de Administrare Publică are un nou rector - Vasile Marina



Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, l-a prezentat astăzi colectivului Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele R. Moldova pe Vasile Marina, noul rector al instituţiei, numit în această funcţie prin decret prezidenţial la 3 mai curent.

În cadrul întrevederii cu colectivul pedagogic al Academiei, Mihai Ghimpu a menţionat importanţa acestei instituţii pentru Republica Moldova, deoarece ea pregăteşte funcţionarii, care ulterior se ocupă de promovarea politicilor statului în organele puterii de diferit nivel. "Noi avem nevoie de funcţionari profesionişti, pregătiţi sub toate aspectele, capabili să implementeze proiectele de dezvoltare a ţării, de integrare în Uniunea Europeană", a accentuat şeful statului.

Mihai Ghimpu a mai menţionat că prin numirea lui Vasile Marina, o personalitate notorie în mediul ştiinţific, s-a urmărit şi scopul depolitizării acestei instituţii, realizării unor reforme, care ar permite transformarea ei în una de prestigiu. "În sălile de studii din această instituţie de învăţămînt, dar şi în altele, trebuie să predomine nu politicul, dar ştiinţa. Şi acest deziderat trebuie să fie principiul de bază în activitatea oricărui rector, colectiv didactic, etc.", a spus şeful statului.

În cadrul dialogului cu cadrele didactice, Preşedintele interimar al Republicii Moldova a vorbit şi despre problemele Academiei de Administrare Publică. El i-a asigurat pe profesori că au toată susţinerea conducerii ţării şi i-a îndemnat să-şi facă cu cinste misiunea care le-a revenit - pregătirea specialiştilor profesionişti pentru toate structurile administraţiilor locale de toate nivelurile.

No comments:

Post a Comment