Tot timpul înainte

Search This Blog

Tuesday, May 11, 2010

Sham Gods, film despre tortură

Atenţie filmul conţine imagini şocante!

Sham Gods, film despre tortură from Nicu Calcea on Vimeo.


Trofeul Festivalului (camera video + trepied) Asociaţia Hyde Park şi premiul mare de la Direcţia Cultură a Primăriei mun. Chişinău (2000 MLD) a fost oferit pentru filmul Sham Gods realizat de Diana Cojocari, Xenia Barabaş, Cristian Saulea şi Semion Carajia.

“Sham Gods” sau, în traducere, “Dumnezeii Falşi” este un film care face lumină în ceea ce priveşte tortura din timpul protestelor din aprilie. Protagoniştii peliculei sunt persoane reale care au rămas cu traume morale şi fizice după aceste evenimente. Câştigătorii au lucrat la film timp de o săptămână.

Diana Cojocari, Xenia Barabaş, Cristian Saulea şi Semion Carajia, autorii filmului “Sham Gods”, au împărţit între ei o cameră video şi 2000 de lei. Premiile au fost acordate în urma jurizării.

E un film la care nu am putut rămîne indiferent.Atunci cînd citeşti prin presă că există torturi în comisariatele de poliţie şi în penitenciare , parcă nu îţi vine să crezi.Sau cel puţin impactul asupra ta nu e atît de mare ca atunci cînd vezi înregistrări asupra faptului.Nu vreau în esenţa faptului să comentez nimic fiindcă urechile nu vor să audă, iar faptele rămîn comise şi durerea nu poate fi uitată.

După cele văzute mai sus, mi-e scîrbă de ţara în care trăiesc.Ce facem domnilor?

No comments:

Post a Comment